Lezing ‘Papua cultureel erfgoed in Nederland’
PACE is door de Volksuniversiteit Arnhem uitgenodigd om te vertellen over de geschiedenis van Nederlands Nieuw-Guinea (periode 1949-1962) en het daaruit ontstane Papua-erfgoed in Nederland. Tevens legt zij een verband tussen deze cultuurhistorische ontwikkelingen en de huidige Nederlandse Papua-gemeenschap. Stichting Papua Cultureel Erfgoed (PACE) is opgericht in 2001 en ontsluit en digitaliseert Papua erfgoed: artefacten, documenten, boeken, films, foto’s en verhalen. PACE doet dit in samenwerking met musea, kerkelijke instellingen en particulieren.
Het erfgoed wordt via de website van PACE toegankelijk gemaakt voor gebruikers in Nederland, Papua en internationaal, en waar mogelijk gerepatrieerd naar Papua. Tienduizenden voorwerpen uit voormalig Nederlands Nieuw-Guinea berusten bij instellingen en particulieren in Nederland en gaan voorlopig niet terug naar Papua. Veel kennis over die collecties is in de Nederlandse taal opgesteld. Om het materiaal toegankelijker te maken voor Papua’s in Papua zelf en voor internationaal publiek, streeft PACE ernaar deze collecties ook in het Engels en Bahasa Indonesia te ontsluiten.
Indische Middagen
Sinds jaar en dag organiseert Volksuniversiteit Arnhem samen met Museum Bronbeek de zogenaamde Indische Middagen, een reeks lezingen over onderwerpen die alle op een of andere manier met Nederlands-Indië en het Nederlandse koloniale verleden te maken hebben. Alle lezingen vinden plaats in Museum Bronbeek.
Steeds op zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt de lezingen afzonderlijk bijwonen (€ 10,00), maar er is ook een passe-partout verkrijgbaar voor de gehele reeks Indische Middagen. U betaalt dan € 44,00 voor alle vijf bijeenkomsten.
Tijd: zondag 14:00-16:00 uur
Datum: 24 januari 2010
Plaats: Museum Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem
Inschrijving is noodzakelijk: telefoon 026 4422363
of www.volksuniversiteit.nl/arnhem