WAARDE van ERFGOED
Via deze pagina kun je gaan naar:
- pagina over het BMICE project en de publicatie: Business Model Innovatie Cultureel Erfgoed
- Over de Business Model Toolbox
- Het Stappenplan
Erfgoedinstellingen zijn van oudsher ondernemende instellingen. Er is immers altijd sprake van kosten en baten en er wordt veel ondernomen om de instelling draaiend te houden. Dat ondernemerschap nu toch zo’n veelbesproken onderwerp is, heeft er mee te maken dat er enerzijds meer (geld) zelf verdiend moet worden door de erfgoed instellingen, maar ook dat er nog veel onbenutte kansen zijn. Daarom besteden we er op Erfgoed 2.0 veel aandacht aan. Volg op Twitter ook @erfgoedzaak voor meer actualiteit.
Business Model Innovatie Cultureel Erfgoed
Alle content van het BMICE project (Business Model Innovatie Cultureel Erfgoed) is hier te vinden. Zoals de Toolbox met het business model canvas en een stappenplan, zodat je er meteen zelf mee aan de slag kan. En bijvoorbeeld ook de Fit&Viability check, die helpt scherpere keuzes te maken. Mocht je dan nog een externe blik of wat extra coaching nodig hebben, kun je de hulp inschakelen van experts, waarmee we je graag in contact brengen.
Erfgoedzaak
Binnen de LinkedIn groep ‘Erfgoedzaak’ (subgroep van de Erfgoed 2.0 groep) is er ruimte voor discussie aan de hand van vragen en voorbeelden. Via het bijbehorende twitter kanaal van @Erfgoedzaak brengen we je in contact met actuele ontwikkelingen en nog meer voorbeelden op gebied van ondernemerschap.
Maak naam
Op dit weblog hebben we het vaak over ondernemerschap en ondernemende organisaties en mensen. We verzamelen voorbeelden, best practices maar ook (analyses van) mislukkingen, en bundelen tips. Wil je er zelf ook over schrijven, of heb je aanbevelingen, nieuws, voorbeelden of vragen, neem dan even contact op met de redactie van Erfgoed 2.0. We zijn altijd op zoek naar auteurs en bijdragen en het kan jou helpen om naam te maken met jouw kennis en ervaring.