31 Canadese curators spreken over hun vak

curatorsincontextIn het collaborative web project, geproduceerd door OAAG (Ontario Association of Art Galleries) en ARCCO (Artist-Run Centres & Collectives of Ontario) met the Knowledge Exchange spreken 31 Canadese visual art curators Curators in Context online over hun vak. Dat is in een bijzondere vorm gegoten. In 2008 werden 30 lezingen door de curators, oorspronkelijk gedocumenteerd bij de Banff en Toronto symposia, geproduceerd voor internet. met goedvinden van de betrokken curators. De videopnamen en een bijbehorend essay of transcriptie van de lezing zijn in de originele taal en in een vertaling online beschikbaar. Nieuwe content van de Canadese beeldende kunst curators zal tot oktober 2013 op de webportal gepubliceerd worden.

Ik weet niet meer hoe ik bij deze webportal verdwaald geraakt ben (zal wel door 1 van de vele aanbevelingen via twitter zijn…). Het zou nog beter zijn als deze video’s ook beschikbaar zouden zijn via Vimeo (waar er al veel meer zijn) of TED (ook veel interessante content op dit gebied). Wellicht iets voor de toekomst.

En ik kan me een dergelijk project voor de erfgoedsector in Nederland ook goed voorstellen. Voorals als dit een brug zou slaan naar de bezoeker, om inzichtelijk te maken welke keuzes gemaakt worden t.a.v. erfgoed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.