Amsterdam bespaart door iPad

Gemeente Amsterdam geeft aan dat zij gebruik gaat maken van de iPad (tablet, naar eigen zeggen) in haar vergaderingen. In plaats van de vele papieren stapels die voorheen nodig waren om te vergaderen binnen de gemeenteraad zullen vanaf nu 68 iPads het werk gaan verrichten (en verlichten).

De gemeent geeft aan dat ondanks de bulkaanschaf van de hardware en het (laten) ontwikkelen van de app de kosten aanzienlijk lager zijn dan bij de oude vergadermethode. “De huidige ‘papieren vergaderingen’ kosten jaarlijks ongeveer 160.000 euro voor het kopiëren en verzenden van de raads- en commissiestukken, blijkt uit  de raadsvoordracht (PDF) voor de iPad-app.” De totale investering van de iPad en toebehoren bedraagt ongeveer 74.000 euro. Toch een opmerkelijk verschil. De iPads worden bovendien in twee jaar afgeschreven.

De app die gebruikt zal gaan worden is NotuBox 2. Deze app is ontwikkeld door NotuBiz, en speciaal ingericht op vergaderingen en politieke besluitvorming. “De Notubox app is overigens niet alleen beschikbaar voor raadsleden. Ook burgers kunnen deze applicatie downloaden en zo de beschikking krijgen over de openbare vergaderstukken van de gemeenteraads- en raadscommissievergaderingen. Zij kunnen de stukken overigens niet via Notubox bewerken etc.”

Wie volgt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.