Archief Eemland lanceert tv app ErfgoedTV

logoErfgoedTVArchief Eemland heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld, genaamd ErfgoedTV. Met deze applicatie kunt u op uw tv door de fotocollectie van Archief Eemland zappen. ErfgoedTV is afgestemd op uw postcode en laat daardoor zien hoe de geschiedenis van uw wijk eruit ziet. Het is de nieuwste manier om erfgoed in huiskamers te brengen.

Bekijk hier het Filmpje ErfgoedTV

Landelijke primeur

Als eerste erfgoedinstelling in Nederland heeft Archief Eemland een app ontwikkeld voor de groeiende markt van Smart TV`s, de televisies die zijn aangesloten op internet. Deze techniek is heel geschikt om de 45.000 foto’s levensgroot in beeld te brengen. De fotocollectie komt daarmee heel goed tot zijn recht.

In de woonkamer en de wachtkamer

Archief Eemland hoopt met ErfgoedTV veel mensen te enthousiasmeren voor de rijke fotocollectie en het bestaan van het archief in de stad. TV’s hangen niet alleen in woonkamers, het zou geweldig zijn als de app straks te zien is in een hotel, de wachtkamer van de tandarts en in het Eemhuis!

Zoeken op postcode, thema of alfabet

U kunt naast de zoekresultaten op postcode ook themagericht door de Amersfoortse geschiedenis zappen. Bekijk bijvoorbeeld de thema’s Koninginnedag, Portretten of Pon automobielfabriek. U kunt ook alfabetisch met uw afstandbediening door alle trefwoorden zoeken. Binnen de app heeft u de mogelijkheid om meerdere foto`s als diashow af te spelen, in te zoomen op alle foto`s en de beschrijving van de foto`s op te vragen.

screenshotErfgoedTV1[1]ScreenshotErfgoedTV4[1]

Hoe kan ik ErfgoedTV bekijken?

Woont u in Amersfoort en heeft u een Smart TV met een glasvezelabonnement? Dan kunt u met ErfgoedTV aan de slag. Informatie over het opvragen van de app en andere technische uitleg over ErfgoedTV staat op www.archiefeemland.nl. Een filmpje over de app kunt u hier bekijken.

Glasvezelnetwerk Amersfoort

Om te zorgen dat de app optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van het glasvezelnetwerk in Amersfoort is er intensief samengewerkt met AmersfoortBreed. Dit is een driejarig project die producten en diensten ontwikkelt voor het glasvezelnetwerk in Amersfoort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.