Architectuurinstituut bouwt Augmented Reality

NAi - LogoHet Nederlands Architectuurinstituut (NAi) gaat in samenwerking met Layar en IN10 een Augmented Reality (AR) applicatie voor mobiele telefoons ontwikkelen.

Doel van de applicatie is dat bezoekers hun mobiel op een gebouw kunnen richten, waarna ze allerlei informatie te zien krijgen, waaronder 3D modellen en maquettes. Niet alleen informatie over bestaande architectuur zal zo zichtbaar worden, maar ook beelden van vroeger of informatie over toekomstige plannen. Daarnaast komen er architectonische routes beschikbaar en kan je als gebruiker ook zelf aanvullende informatie achterlaten.

NAi-AR

Met de ontwikkeling van deze applicatie zal het NAi een volgende stap in de toekomst van musea zetten. Een toekomst waarin musea niet meer gebonden zijn aan hun fysieke ruimte. Zelfs een eigen gebouw is niet meer per se nodig.

Eind december gaat de applicatie live. Plan is dat deze gedurende vijf jaar zal uitgroeien tot een complete architectuurgids van Nederland. Ik kan in ieder geval niet wachten tot dat het zover is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.