Augmented Reality deel zoveel…

Weer een nieuwe toepassing met augmented reality die me uitermate geschikt lijkt voor musea. Afgelopen woensdag was ik met de introductie van de nieuwe lading eerstejaars van de Reinwardt Academie in de Wonder Kamers van het Haags Gemeentemuseum. Ondanks de hier en daar verouderde applicatie blijft het een mooie plek om ze bekend te maken met digitale informatievoorziening en interactie.

Een onderdeel van de WonderKamers probeerde ik nu ook voor het eerst eens zelf.  Het stylen van een outfit waarbij je eigen gezicht op het model geplakt zit. De toepassing is bekend: fotootje maken met webcam, poppetje maken en het uiteindelijke plaatje naar je inbox gemaild krijgen. Nu is er een (voor mij) nieuwe toepassing van AR, bedacht door Zugara, waarbij je eigenlijk hetzelfde doet, maar dan net even echter.

Hierbij gebruik je een webcam, selecteer je een kledingstuk via een QR-achtige toepassing en wijzig je de styling door de gebruikte combinatie met Motion Capture en kun je het resultaat ook nog een mailen of op facebook plaatsen. In onderstaand voorbeeld is dit toegepast op een webwinkel, maar ik vind het eigenlijk ook wel een leuke inzet voor musea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.