Commissie Digiti©E: Massadigitalisering

Het heeft wellicht niet het formaat van de congressen/conferenties die we doorgaans aankondigen op Erfgoed 2.0, maar qua inhoud lijkt deze bijeenkomst me voor velen van de lezers toch zeer interessant en actueel:

Donderdagmiddag 29 januari aanstaande organiseert de juridische commissie van Fobid (Commissie Digiti©E) in samenwerking met o.a. Pictoright (voorheen Stg. Beeldrecht) de bijeenkomst “Massadigitalisering” aan.

Deze bijeenkomst gaat nu eens niet in op de technische, maar op de auteursrechtelijk aspecten van massadigitalisering en de regelingen die getroffen kunnen worden met rechthebbenden om gedigitaliseerde werken beschikbaar te stellen voor een groter publiek.

Afgelopen half jaar hebben de leden van de Commissie Digiti©E onderhandeld over de uitgangspunten en voorwaarden waaronder erfgoedinstellingen hun materiaal mogen digitaliseren zonder vooraf toestemming te vragen aan de individuele rechthebbenden.

Tijdens de bijeenkomst op 29 januari zullen de leden van de Commissie Digiti©E een toelichting geven op de hieruit totstandgekomen overeenkomst. Zij zullen uitleggen hoe de procedure werkt en welke acties instellingen moeten ondernemen om van de regeling gebruik te kunnen maken. Gedurende de middag is veel ruimte voor vragen en discussie.

De bijeenkomst vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur bij SURFfoundation, Graadt van Roggenweg 340 te Utrecht. Er is ruimte voor 60 deelnemers (erfgoedbreed!). Bij voldoende belangstelling kan de bijeenkomst herhaald worden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden is mogelijk middels de vooraankondiging of direct via deze link. [red. inmiddels is inschrijven niet meer mogelijk (vol)]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.