Congres: Nu voor later

De Reinwardt Academie organiseert op 11 februari aanstaande, in samenwerking met de Stichting Computer Erfgoed Nederland, het Instituut Collectie Nederland en Erfgoed Nederland een congres over het verzamelen van de eigen tijd. De dagvoorzitter is Rens de Jong, adjunct- hoofdredacteur en presentator van BNR Nieuwsradio.

In de huidige samenleving volgen de veranderingen elkaar in hoog tempo op. Deze missen hun uitwerking op de materiële erfenis niet. Om deze erfenis voor de toekomst zichtbaar te houden, moeten we nu keuzes maken en beslissingen nemen voor later.

Het congres gaat vooral in op de mogelijkheden voor het ontwikkelen van verzamelbeleid op het gebied van nieuw erfgoed en brengt verschillende doelgroepen op het gebied van nieuw erfgoed bijeen waaronder particuliere verzamelaars, beleidsmedewerkers en collectiebeheerders van erfgoedinstellingen.

Helaas is het maximum aanmeldingen voor het congres al bereikt, maar via de website van Erfgoed Nederland kunt u nog wel de nodige informatie downloaden over de lezingen, sprekers en deelsessies die die dag plaatsvinden.

Aangezien dit door de organisatoren bekend gemaakt is als “het eerste congres in een reeks over nieuw erfgoed”, kijkt erfgoed 2.0 nu al uit naar het (ver)volgende congres. We zullen de datum nauwkeurig in de gaten houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.