conservation organizations en mediagebruik

Op de nieuwe Linkedin groep van de Collectiewijzer, waarmee het ICN na introductie van een weblog en aanwezigheid op twitter de nieuwe koers voortzet, is een discussie geopend over (gerenommeerde) instituten die zich bezighouden met conservatie en onderzoek. Daarbij staat het gebruik van nieuwe media centraal. Na de Getty, Tate en Smithsonian, die allen bijvoorbeeld geen weblog en/of RSS feed aanbieden, is er The American Institute for Conservation die wel een weblog heeft en daar ook een RSS feed aanbiedt.
Ook the Canadian Heritage Information Network (CHIN), en dan met name CHIN’s Professional Exchange, biedt een gebruiksvriendelijk platform ( http://www.pro.rcip-chin.gc.ca/index-eng.jsp ) met een eigentijdse invulling.

Vraag in de discussie is bij welke instituten de ontwikkelingen het snelst zullen gaan, waar de meeste kwaliteit geboden wordt en welk instituut met gebruikmaking van nieuwe media de meeste professionals bereikt. Zijn dat de criteria die hiervoor gelden of zijn andere belangrijker?

Lees de volledige discussie op de Linkedin groep van de Collectiewijzer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.