Crossmedia bijeenkomst ‘Digitale archieven” op 19 mei a.s.

Het Cross Media Café, een bijna maandelijks netwerk evenement voor de media-, IT- en telecomsector op het Mediapark in Hilversum (vlakbij Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), zal op 19 mei ingaan op de ontwikkelingen rond digitale archieven en gedigitaliseerde collecties. Welke nieuwe samenwerkingen en welke media formats kunnen ontstaan als die archieven ontsloten worden? Dit Cross Media Café wordt georganiseerd door Immovator en Syntens, in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en met Erfgoed 2.0. Lees onderaan dit bericht ook de speciale aanbieding.

Na een welkom door Ton van Mil, Directeur iMMovator Netwerk, bevat het programma o.a. de volgende onderdelen:

14.40  Hoe haal je waarde uit een digitaal archief?
Korte toelichting de digitale catalogus van Beeld en Geluid, en de manier waarop die gebruikt wordt.
•    Eerde Hovinga, sectormanager Diensten van Beeld en Geluid

14.50 Zoeken en vinden in Uitzending Gemist
Presentatie van een nieuwe innovatieve dienst van de Publieke Omroep
•    Michel Mol, directeur innovatie en nieuwe media van de NPO

15.05 uur Pitch!
Wie heeft de mooiste, leukste en interessantste nieuwe dienst rond archieven? Ondernemers en organisaties krijgen 2 minuten om de zaal te overtuigen.

16.00-16.20 uur Gesproken column door Theo Meereboer van Erfgoed 2.0 en presentatie van twee cases uit de Erfgoedsector.
Er is veel meer mogelijk rond archieven dan hergebruik van video materiaal voor video produkties. Het materiaal kan immers op allerlei manieren gedeeld en verrijkt worden. Wat zijn de leukste, mooiste, nieuwste media formats die ontstaan nu ons erfgoed digitaal gedeeld kan worden? Theo Meereboer presenteert twee bijzondere cases die het culturele erfgoed op een nieuwe manier ontsluiten: Watwaswaar en NarbDe harde schijven van Nederland vullen zich met steeds meer materiaal, uit steeds meer bronnen. Video, foto’s, geluiden, kaarten en verhalen, we kunnen alles online met elkaar delen. En nu steeds meer digitale erfgoed bestanden ook gedeeld worden met het publiek, is het gebruik van archieven niet alleen voorbehouden aan grote media organisaties. Wat voor interessante nieuwe media formats levert dit op?

Volledig Programma Cross Media Cafe Digitale Archieven
Deelname is zoals altijd gratis, na inschrijving/registratie op de Immovator website.

Dinsdag 19 mei, 14.00-17.30 uur
Locatie:
Studio 1, Studiocentrum, Media Park Hilversum
moderatoren: Peter Olsthoorn en Monique van Dusseldorp


Voorprogramma: speciaal aanbod van Beeld en Geluid

Bent u nog niet op bezoek geweest bij Beeld en Geluid ? Voor geïnteresseerden organiseren wij voorafgaand aan het Cross Media Café van 19 mei een speciaal bezoek aan dit instituut op het Media Park.

U krijgt een rondleiding door het bijzondere gebouw, waar u een indruk krijgt hoe de audiovisuele archieven en de  Beeld en Geluid experience aan elkaar gekoppeld zijn. Meld u hiervoor tijdig aan via events@immovator.nl , onder vermelding ‘rondleiding 19 mei’ en het aantal personen. We laten u vervolgens weten hoe laat u wordt verwacht. De rondleiding duurt ca. 45 minuten. Meer informatie over Beeld en Geluid vindt u op www.beeldengeluid.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.