crossovers tussen nieuwe media en cultuur

Donderdag 24 januari presenteerden 4e jaars bachelor- en masterstudenten van de HKU, ter afsluiting van het eerste semester, op de projectenmarkt van de Faculteit Kunst, Media & Technologie de resultaten van de groepsprojecten die ze de afgelopen maanden in samenwerking met externe opdrachtgevers hebben uitgevoerd.

Met bijna 40 innovatieve en creatieve studentenprojecten geeft de projectenmarkt een actueel overzicht op het gebied van game design, interactie, animatie, muziek en geluid, cross mediaproducties en documentaires en dan met name ook de crossover mogelijkheden tussen maatschappelijke en culturele opdrachten en nieuwe media.

Een compleet overzicht van alle games, muziek, film en nieuwe media, en interactie projecten is te vinden op de HKU projectenmarkt 2008 website.Virtueel Platform heeft een aantal opvallende projecten uitgelicht, waaronder een RFID speelvloer, die in opdracht van Bartiméus Accessibility, een organisatie voor blinden en slechtzienden, werd ontwikkeld. Bij deze speelvloer draagt de gebruiker een enkelband met een RFID-lezer, waardoor de computer uit kan rekenen wat de looprichting en de positie is van de spelers.

Meer bij Virtueel Platform.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.