De beste cultuur websites van 2007 (volgens Elsevier)

gastredacteur: Ruud van Lieshout
In een omslagartikel ‘digitaal’ van de Elsevier is een onderzoek gedaan naar de beste websites van 2007, voor het thema cultuur waren de volgende websites uitgekozen:
www.artnet.com Op Artnet kun je gegevens vinden van 1700 galeries in ruim 250 steden. Gratis informatie krijg je over ruim 180000 kunsternaars van overal ter wereld. Ook is er een financiële database (dit is niet gratis) waar je kunt opzoeken hoeveel een stuk waard is.

www.boekwinkeltjes.nl Hier kun je in contact komen met mensen die hun boekenaanbod op internet hebben gezet. Vanaf 1 euro per maand kun je, je boekwinkeltje openen.

www.antiqbook.nl Dit is de site die zevenhonderd onafhankelijke antiquariaten uit alle windstreken verenigt.

www.librarything.com Hier kun je redetwisten over literatuur, elk boek kun je van commentaar voorzien en kijken wie dezelfde smaak heeft als jouw, tevens kun je ook contact opnemen met (on)gelijkgestemden. Ook is er een Nederlandse site www.librarything.nl

www.moose.nl Op Moose worden podiumkunsten besproken door mensen met verstand van zaken en met het vermogen hun oordeel helder te beargumenteren op Moose wordt ook op niveau gediscussieerd over theaterkwesties en theaternieuwtjes.

Al deze sites vond ik de moeite waard om te bekijken. Artnet vond ik persoonlijk het beste omdat er gewoonweg erg veel informatie op te vinden is. Ook die financiële database lijkt mij echt een uitkomst voor kunstliefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.