De beste voorbeelden van web 2.0 in erfgoed en cultuur

“Nodig een collega uit met web 2.0-twijfels en krijg het 2e kaartje gratis. Iedere volgende scepticus betaalt half geld!”

Web 2.0 staat voor interactieve webapplicaties die communicatie, participatie en samenwerking met het publiek bevorderen. Het gebruik van web 2.0-technieken, zoals het inzetten van sociale netwerken (wiki’s, blogs, Flickr, Facebook en talloze andere tools), heeft een enorme potentie voor de internationale erfgoed- en cultuursector. Maar hoe maak je daar als culturele organisatie slim gebruik van? Hoe kunnen culturele organisaties nieuwe media gebruiken om meer bezoekers te trekken en de betrokkenheid van het publiek te vergroten?

Deze vraag staat centraal op 14 november as. als Mediamatic i.s.m. Stichting DOEN Kom je ook? organiseert; een symposium over web 2.0 in erfgoed en cultuur. ‘Kom je ook?’ is een dag met internationale experts (Nina Simon (VS), Mike Ellis (UK) en Shelley Bernstein (VS)), succesvolle Nederlandse web 2.0 voorbeelden, internationale sprekers, je wordt tijdens workshops onder begeleiding van specialisten gestimuleerd om na te denken over web 2.0 in je eigen instelling en er is ook nog een wedstrijd.

‘Kom je ook?’ richt zich op directies, marketeers, conservatoren en educatief medewerkers van de Nederlandse erfgoed- en cultuursector, waaronder (kunst) musea, archieven, archeologische instellingen, monumenten, bibliotheken, theaters, theathergezelschappen en andere podia.

Datum: 14 november van 09.30 tot 17.30
Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam, OBA, Oosterdokskade 143 in Amsterdam
Toegang: 120 euro (inclusief lunch, borrel en BTW), 2e ticket gratis voor 1 sceptische collega
Info en aanmelden: www.mediamatic.net/komjeook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.