De mededeelzame sector!

Schermafbeelding 2013-11-13 om 10.36.48

Voordat ik het nog eens vergeet: via Slideshare delen we documenten; niet alleen presentaties, maar bijvoorbeeld ook afstudeer-scripties van studenten. Met name die scripties worden goed gevonden en gelezen.

Toevallig keek ik vorige week even naar de statistieken en zag dat we met alle documenten op Slideshare ruim 43.000 views gegenereerd hebben en dat er 555 downloads zijn geweest. Dat vind ik, als fervent voorstander van het delen van kennis, best iets om trots op te zijn.

Voor studenten die via Erfgoed 2.0 hun werk beschikbaar stellen (en ik weet uit ervaring hoeveel werk – research, denk- en schrijfwerk – er in zo’n scriptie gaat zitten) vind ik het extra goed als zij daardoor meer aandacht op hun opgedane kennis weten te vestigen en daardoor wellicht in contact komen met een werk- of opdrachtgever.
Dat geldt overigens niet alleen voor studenten van de Reinwardt Academie. En niet alleen voor studenten. Ook ander onderzoek, manifesten of verslagen zijn van harte welkom. En helemaal mooi als je er een (korte) blogpost bij kunt schrijven ter introductie; of ter update want de ontwikkelingen houden zelden op nadat een scriptie of verslag voltooid is. Mocht je tegen het schrijven van een blogpost op zien dan helpen we je er graag mee.

En als je de kanalen van Erfgoed 2.0 (naast dit weblog en Slideshare o.a. ook Twitter, Facebook, G+, Scoop-it, Paper.li en LinkedIn), die van Collectiewijzer (beheer en behoud, collectiemanagement) en/of Inheritage (heritage interpretation, exhibition design m.b.t. archeologie, historische stadscentra, -sites en landschappen) wilt gebruiken voor je onderzoek of enquête, laat het ons weten. Ook daar helpen wij je graag mee. En alle vakgenoten die we daar tegenkomen, zijn doorgaans zeer bereid mee te werken en hun kennis te delen.

Wat een mooie sector eigenlijk, vind je niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.