De zin en onzin van geënsceneerd erfgoed

Op 21 mei 2008 vindt op de Reinwardt Academie de maandelijkse Erfgoedarena plaats, georganiseerd door de Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland. Thema deze maand is: “De zin en onzin van geënsceneerd erfgoed”. Bij geënsceneerd erfgoed wordt de cultuur uit het verleden tot leven gebracht (o.a. “Living History“). Het is een succesvolle manier om het grote publiek in contact te brengen met het verleden.

Voorzitter van de avond is Wim Hupperetz, Programmamanager Erfgoed & Ruimte, Erfgoed Nederland. De avond wodt ingeleid door Erik Schilp, directeur Zuiderzeemuseum. Verder zijn aanwezig als spreker Pascal Gielen, cultuursocioloog, en Henk ‘t Jong van historisch Adviesbureau tScapreel.

In korte tijd is de Erfgoedarena een begrip geworden, te merken aan de enorme belangstelling en opkomst. Er zijn dan ook bepekt plaatsen beschikbaar.

Deelname
Voor personeel, studenten en alumni van de Academie zijn 30 plaatsen gereserveerd. Wie belangstelling heeft kan zich melden bij ons secretariaat: mus-secretariaat@ahk.nl. Vermeld bij onderwerp “Erfgoedarena.” Wie het eerst komt die het eerst maalt.

Tijden
Inloop is vanaf 19.30 uur, aanvang om 20.00 uur. Het programma duurt tot 22.00 uur, met aansluitend een borrel tot 22.30 uur.
Deelname is gratis.

De eerstvolgende erfgoedarena zal plaatsvinden op 18 juni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.