Delfts aardewerk bont en blauw op nieuwe website

delftsaardewerkOp 13 november 2009 om 17.30 uur presenteert het Gemeentemuseum de vernieuwde interactieve website www.delftsaardewerk.nl én de daarbij horende tentoonstelling Delftsaardewerk.nl (besloten bijeenkomst, voor info zie onderaan dit bericht). De tentoonstelling toont een driedimensionale versie van de website, die is opgezet als onafhankelijke expertisesite en door iedereen kan worden uitgebreid.
De website is instellingsoverschrijdend en besteedt aandacht aan alle facetten van de fascinerende wereld van het eeuwenoude Delfts aardewerk. Van de fijnzinnige bewerking van het materiaal tot en met de grootse handel die ermee gepaard gaat. De gekleurde tulpenvazen, potten, kannen, schalen en sierobjecten zijn onlosmakelijk verbonden met het zeventiende-eeuwse Hollandse Delft. Delfts aardewerk is een belangrijke pijler van de Nederlandse cultuur en identiteit en Delft is daarmee (en met Vermeer en zijn vriend van Leeuwenhoek natuurlijk) wereldberoemd.

De bezoeker kan intussen helpen met het uitproberen van de nieuwe website. In de toekomst zal het mogelijk zijn om eigen voorwerpen van Delfts Aardewerk op de site te publiceren en te beoordelen. In de komende maanden het Gemeentemuseum deze functies goed testen met echte voorwerpen en toekomstige gebruikers.
Heeft u een voorwerp van Delfts Aardewerk waar u meer over wilt weten? Meld u aan voor de testgroep via info@gemeentemuseum.nl dan ontvangt u binnenkort verdere instructies.

Voor meer informatie: afd. Voorlichting & PR, Emma van Proosdij 0703381121 evproosdij@gemeentemuseum.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.