Digitaal stempelende toeristen

Schermafbeelding 2015-10-26 om 21.06.39Bij de 1e editie van de #‎LABSinfonl‬ kennissessies op 29/10 wordt ingegaan op de mogelijkheden van nieuwe media voor het toegankelijk maken van (industrieel) erfgoed.

Terwijl het wandel- en fietstoerisme toeneemt en de interesse in lokaal of regionaal erfgoed eveneens, bieden mobiele media en andere digitale middelen nieuwe kansen om geïnteresseerden met dit erfgoed in contact te brengen. Er zijn talloze apps die daarin voorzien, er zijn platforms voor routes en tours, er zijn provinciale en zelfs Europese websites die ongelooflijk veel informatie bieden. Niet alleen over erfgoed, maar ook over andere zaken die een dagje uit of een langer verblijf aangenaam maken.

Schermafbeelding 2015-10-26 om 21.05.41Daarin zien we doorgaans nog niet zo veel spelelementen. Maar Iskander Smit (Info.nl) en  Jan-Derk Koudijs (@Somedialoog) ontwikkelden het interactieve stempelspel Stampions. Daarbij is het letterlijk verbinden van allerlei erfgoedlocaties het uitgangspunt. Stampions won begin dit jaar de 2e prijs bij de eerste editie van de HollandCall van de Provincie Noord-Holland. Momenteel draait een pilot tot en met 1 november in de Zaanstreek.

Zijn we nu op de goede weg? Wat wordt de volgende stap, zijn er mogelijkheden die we nog over het hoofd zien en wat werkt nu wel en wat niet? Tijdens deze eerste Labs kennissessie #1: Digitale innovatie voor erfgoed, gaan we dit soort zaken in informele setting bespreken. Kom en deel je ervaringen of stel je vragen.
Er zijn ook twee sprekers bij de bijeenkomst, die de discussie een extra duwtje in de rug zullen geven: Klasien van de Zandschulp en ondergetekende, Theo Meereboer.
Klasien (lead interaction design voor Lava Lab / autonoom interactie-ontwerper) is gevraagd haar ervaringen te delen van de Flinckapp dat wordt gebruikt bij het project #GoudenEeuw, waarbij met beacons schilderijen tot leven worden gebracht in de Hermitage en Amsterdam Museum.
Bij deze kennissessie deelt ook Iskander zijn ervaringen met dit innovatieproject waarbij beacon-technologie op een vernieuwende manier wordt ingezet.

Aanmelden kan eenvoudig hier: http://bit.ly/1MqlbjO

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.