Erfgoedscripties

Vandaag begonnen de eindexamengesprekken van de studenten van de Reinwardt Academie. Na hard werken, onderzoek doen en veel concepten zijn zij dan eindelijk toe aan hun laatste moment om hun kennen en kunnen te tonen. Straks een diploma op zak, maar wat doe je vervolgens met je scriptie?

De HBO Kennisbank is onlangs een campagne begonnen waarin zij, onder andere via een youtubekanaal, studenten stimuleert hun scriptie online te zetten. Wij onderschrijven dit verzoek uiteraard en benadrukken graag het belang van het verspreiden en toegankelijk maken van eindscripties. Voor het veld bieden de scripties immers (extra) informatie- en een verdiepingsmogelijkheid in hun kennis en voor de vers afgestudeerde professional is het een mooie kans zichzelf in de kijker te spelen bij toekomstige collega’s of werkgevers.

Erfgoed 2.0 biedt studenten sinds vorig jaar ook de gelegenheid hun scriptie via dit kanaal toegankelijk te maken. Uiteraard zijn dit voornamelijk scripties die qua onderwerp aansluiten bij Erfgoed 2.0. Zo zijn er mensen die afstuderen op foto’s op sociale media sites, op digitalisering, op participatie, op museumwebshops, op 3D visualisaties, op relatiebeheer en nog veel meer interessante en actuele onderwerpen. Wij zien hun bijdrage en scriptie graag tegemoet .. en vermoedelijk jullie ook.
(ben je als student niet door ons benaderd voor het plaatsen van je scriptie, maar denk je dat deze wel degeleijk relevant genoeg is, stuur dan even een mail naar erfgoed2.0@gmail.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.