ERC2010 in Amsterdam

Dit jaar organiseert de Nederlandse Registrars Groep de European Registrars Conference in het concertgebouw te Amsterdam. De conferentie vindt plaats op 8 en 9 november en is bedoeld voor uiteraard registrars, maar ook andere geïnteresseerden kunnen zich inschrijven.

Het thema dit jaar is : Bein’ Green en richt zich vooral op ‘groen’ beheer binnen depots, duurzaamheid, energiegebruik en nieuwe technieken. Een specifiek onderwerp wordt genoemd “Collection Mobility 2.0”, ben benieuwd waar deze sessie over gaat.  Naast het programma worden tours aangeboden naar Paleis het Loo en Schiphol. Schiphol wil zeggen: achter de schermen bij het transporteren van kunst. Veiligheidsvoorschriften, douaneafhandelingen, alles komt hierbij aan bod. Ik weet door een vroeger studentenbaantje op Schiphol dat dit écht de moeite waard is!

Het thema, overigens, is ontleend aan het liedje van Kermit en refereert niet alleen aan duurzaamheid maar ook aan de bravoure om anders te durven zijn. ERC legt hierbij de link naar musea en hun eigen oplossingen voor collectiemanagement, maar stellen hierbij (terecht) de vraag of deze oplossingen gehandhaafd kunnen blijven binnen de regels en regulering die groeiend zijn met betrekking tot het bruikleenverkeer.

Zit je in deze tak van sport dan is de conferentie zeker aan te raden. Deelname bedraagt €230,= inclusief de lunches en 3 avondrecepties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.