Erfgenaam

De afgelopen weken hebben we weinig nieuws gepost op dit weblog. Toch is er genoeg gaande. De Raad voor Cultuur heeft bijvoorbeeld een advies uitgebracht dat op z’n zachtst gezegd de erfgoedsector heeft opgeschud. Misschien is ‘shake-out’ hier een adequate vertaling.
En dat terwijl we bij Erfgoed 2.0 juist in een besluitvaardige fase zijn beland waar het gaat om het structureel voortzetten van het netwerk. Past zo’n ongesubsidieerd netwerk, zonder welke rechtsvorm dan ook, een netwerk dat min of meer vanuit de sector ontstaan is, in het toekomstige beleid en beeld van de erfgoedsector, of moeten we het juist serieuzer en bestendiger maken?
Erfgoed 2.0 bestaat in september 2011 al vier jaar en is in die tijd uitgegroeid van een weblog – bij wijze van praktijkvoorbeeld met studenten van de Reinwardt Academie – tot een levendige community voor erfgoedprofessionals en gerelateerde sectoren (o.a. media en marketing). Van (digitale) snelweg naar een netwerk. De ontmoeting tussen die sectoren was een stille hoop die ‘als vanzelf’ waarheid werd, kijk maar naar de Linkedin groep van Erfgoed 2.0.

Binnenkort kunnen we meer vertellen over de besluiten en verdere plannen. Maar de komende weken zullen we waarschijnlijk opnieuw weinig posten, vooral korte berichten, aangezien we intussen ook nog druk bezig zijn met de komst van een nieuwe ‘erfgenaam’. Dat is tenslotte waar je erfgoed in de toekomst voor bewaart, beheert en toegankelijk maakt, nietwaar.
Straks zijn we er weer, op volle(re) sterkte! Alvast bedankt voor je geduld. En heb je een bijdrage, wil je graag iets posten op dit weblog, schrijven over jouw praktijkervaring, een vraag stellen, een opiniërend stuk plaatsen, een verslag van een bijeenkomst, een nieuwe dienst of media-toepassing, dan ben je van harte welkom. Reageer dan op dit bericht of stuur een mail naar erfgoed2.0 @ gmail . com (zonder spaties).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.