erfgoed2.0 en Dutch Bloggies

Eventjes een zijspoor, maar het geeft wel te denken over cultuur en breed publiek, de percepties die er heersen.
In de post van about (:) blank stond een aankondiging van de Dutch Bloggies, de vijfde editie alweer. O ja, de Dutch Bloggies, dacht ik, die waren er ook nog. Uit nieuwsgierigheid ging ik even kijken. De aanmelding is geopend en ik keek bij de categorieën. Er is ook een categorie Kunst & Cultuur. Tja. Gôh. Ik las nog wat ‘verdieping’ op het onderwerp hier en daar…

afbeelding-1.png
Daarom heb ik dit weblog aangemeld, een beetje extra aandacht kan nooit kwaad, dacht ik. En aangezien GeenStijl erg laatdunkend doet over deze prijs (omdat er alleen maar kleine weblogjes meedingen) geef ik dit weblog nog een kans ook. Het zou verstandig zijn geweest als ze bij de Dutch Bloggies meteen duidelijk zouden maken wat de bedoeling is, op welke niche ze zich richten.

Vorig jaar hield Bright een interviewserie met de mensen achter enkele van de populairste weblogs van Nederland. Dus ook met GeenStijl, waarbij weer eens naar voren komt dat Geen Stijl grossiert in misverstanden. Ten eerste: degene die het hardst schreeuwt, heeft altijd gelijk. Democratie betekent: meeste stemmen gelden (en de rest doet niet mee).
Lees voor meer nuance bij Bright in een interview met Sargasso.

En de mensen die geïntereseerd zijn in kunst&cultuur, gaan die kijken en stemmen bij de Dutch Bloggies? En het brede publiek, waarvan veel musea hopen dat ze het met e-cultuur kunnen laten participeren, co-creëren, enzovoort, staat dat publiek haaks op de Dutch Bloggies? Hoe verhouden die werelden zich tot elkaar? En hoe kun je dat nu onderzoeken? Ik ga me daar de komende tijd over buigen.

Met andere woorden: hou de Dutch Bloggies in de gaten en stem op erfgoed2.0.

dank u!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.