Erfgoedvacatures – hoe het werkt

Bent u op zoek naar de geschikte kandidaat voor uw vacature en wilt u binnen korte tijd zoveel mogelijk geschikte kandidaten bereiken? Bent u op zoek naar een werknemer, een freelancer of een stagiair?

Met erfgoedvacatures brengen we voor uw museum, archief, bibliotheek, kasteel, landschap, monument en aanverwante organisaties de vacature efficiënt onder de aandacht. Dit doen we via de netwerken en (social media) kanalen van Stichting E30; onderaan deze pagina bieden we u een overzicht. Gebruik de aanmeldpagina om meteen een erfgoedvacature aan te melden.
We bereiken daarmee potentiëel voor uw erfgoedinstelling tussen de 5.000 en 10.000 mensen / organisaties in Nederland en Vlaanderen (direct) en indirect (via retweets, likes e.d.) bereiken we nog weer een veelvoud daarvan; in principe de gehele erfgoedsector.
Vanaf 2014 zullen we dit gestaag uitbreiden naar meer landen in Europa.
Voor freelance/zzp opdrachten geldt in wezen hetzelfde, al zal uw oproep daarvoor vaak net iets anders moeten werken. We helpen u daar graag bij.

Ook voor stage- en werkervaringsplekken bemiddelen we graag tussen erfgoedinstellingen en opleidingsinstituten. Aangezien de mensen van Stichting E30 veelal zelf werkzaam zijn binnen zowel opleidingsistituten als erfgoed instellingen kunnen we snel een juiste inschatting maken en effectief bemiddelen.
Afhandeling van de reacties op de vacature worden door uw organisatie of tussenpersoon afgehandeld. Wie in de vacature geïnteresseerd is, neemt standaard direct contact met uw organisatie.*

tarieven en opties
Een vacature via Erfgoedvacatures kost voor culturele organisaties € 195,- (excl. BTW)*. In dit geval betreft het geen statische advertentie, maar een dynamische manier om vacatures onder de aandacht te brengen.
De vacature wordt niet alleen in het overzicht geplaatst maar ook actief onder de aandacht gebracht via diverse websites, een nieuwsbrief en/of social media.

Er is ook de mogelijkheid de vacaturetekst als ‘featured’ blogpost te plaatsen, eventueel voorzien van een organisatie profiel. Daarmee verschijnt de vacaturetekst gedurende 2 weken prominent in beeld en is deze ook gerelateerd aan berichten op de platforms (dubbelop optie). Indien de content hiervoor pasklaar wordt aangeleverd, bedragen de kosten voor deze optie €275,-

De kosten voor het onder de aandacht brengen van een Erfgoedstage bedragen € 35,- (excl. BTW) voor een eenvoudige vermelding. Kosten voor bemiddeling bij een serieuze stage / onderzoekstraject worden in overleg vastgesteld.

tijdstip en duur
Het tijdstip voor plaatsing van uw vacature wordt in overleg vastgesteld. De einddatum van de vacature wordt door U aangegeven. Uw vacature is normaal gesproken gedurende een maand na plaatsing zichtbaar. Is de vacature eerder vervuld of vervallen, dan kunnen we deze op verzoek verwijderen.

maatwerk Op verzoek kunnen we tegen een geringe meerprijs een publicatieschema opstellen, waarin o.a. timing van publicatie, herhaling van tweets e.d. worden vastgesteld. U weet dan meteen wanneer uw organisatie daar via social media op kan inspringen. Ook kunnen we met u overleggen welke kanalen het meest geschikt zijn, desgewenst brengen we de vacature ook via andere netwerken en platforms onder de aandacht. De meerprijs hiervoor wordt in overleg vastgesteld.

meld uw erfgoedvacature aan

Stichting E30 kan uw erfgoedvacature binnen 2 werkdagen plaatsen

netwerken en kanalen
Stichting E30 omvat een aantal netwerken die alle gericht zijn op erfgoed professionals, of die nu werkzaam zijn binnen een organisatie of zzp-er zijn. De netwerken hebben erfgoed in de breedste zin als onderwerp en thematiek. Van nieuwe media en ondernemerschap tot educatie & participatie en van archeologie tot restauratie, collectiebeheer, tentoonstellingdesign of communicatie. Daarnaast bereiken we ook veel toeleveranciers, media ontwikkelaars, overheden (gemeentes, regionale koepels en netwerken, provincies, ministeries).

  • Stichting E30 (website, Twitter, Pinterest, nieuwsbrief)
  • Erfgoed 2.0:  (website, LinkedIn groep, Facebook, Twitter), gekoppeld aan ErfgoedNieuws (dagelijks nieuwsmagazine, Twitter, Facebook, Scoop-it) en ErfgoedZaak (Twitter, LinkedIn, Google+)
  • Collectiewijzer (website, LinkedIn, Twitter, Facebook)
  • Inheritage-eu (website, Twitter, Pinterest, Facebook)Naast deze ‘eigen’ netwerken, doen we ook veel samen met collega-netwerken en platforms.
* Niet culturele organisaties betalen €250,- per vacature.
Prijzen per 1 januari – 1 juni 2014
Facturering geschiedt direct na plaatsing vacature, betalingen binnen 14 dagen na ontvangen factuur.
Stichting E30 stelt zich niet aansprakelijk voor onduidelijkheden, misverstanden of enenigheid in of door de aangeleverde en door u geplaatste vacaturetekst.
Stichting E30 behoudt het recht vacatures af te wijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.