Gamen in de bieb met 200 jongeren

DOK Delft, de openbare bibliotheek in Delft, organiseert op 24 en 25 januari as een LAN party, het zogenaamde gamersweekeinde.

Tweehonderd jongeren spelen het gehele weekend PC games als ‘Call of Duty 4’ en ‘Counter Strike Source’.

Sommigen vinden de openbare bibliotheek niet bepaald de lokatie bij uitstek voor het organiseren van een LAN party. Met als extra argument dat de games die tijdens het weekend gespeeld worden geen link met het erfgoed en/of bibliotheekwezen hebben. Toch ben ik van mening dat een dergelijke activiteit geheel veroorloofd is. Het slimme van DOK is namelijk dat ze tijdens de LAN party in de rest van de bibliotheek extra aandacht besteden aan de educatieve waarde van samen gamen. Daarnaast worden rondleidingen gegeven en kan over de schouder van professional gamers meegekeken worden.
Op deze wijze zouden, naar mijn mening, ook musea meer van dit soort stappen mogen durven nemen. De ‘moeilijke’ doelgroep kan immers bereikt worden en een ‘koppeling’ naar een tentoonstelling en/of meer activiteiten lijkt me snel gelegd…

Meer informatie over de organisatie van het evenement is te vinden op de website van DOK Gaming (de jonge honden van DOK). Het evenement wordt gesponsord door de TU Delft en Fonds 1818.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.