Games & erfgoed: wrap-up in beeld

Bij de afsluitende sessie is een heel interessante vorm gevonden om de hele dag samen te vatten: gedurende ale sessies is een tekenares (Kim Ravers) bezig geweest om in beeld verslag te leggen. Het lijkt als een soort prezi of infographic, maar dan echt goed en mooi visueel. Van de crossmediale aanpak pikte ze de metrokaart met parallele en kruisende lijnen en overstapmomenten op. Gelukkig dat nog iemand iets uit mijn tamelijk warrige betoog (sorry mensen, ik zal de presentatie online zetten en er een coherent verhaal bij plaatsen) gehaald had. De volgende keer en bij een kleinere groep maken we er wél een interactieve sessie van waarbij je zelf aan de slag kan gaan.

En terwijl Alice van Diepen nog aan een aantal mensen vraagt wat ze er van opgestoken hebben en waarmee ze aan de slag willen gaan, tekent Kim Ravers van Customheartwork onverdroten door waarbij ze de reactie van de mensen in de zaal meteen visualiseert.

Twee krachtige aspecten van de provincie Utrecht verenigen, erfgoed en games, vormen een groot aandeel in het bidbook voor Utrecht 2018. Bij de ‘wedstrijd’ voor culturele hoofdstad is meedoen niet belangrijke dan winnen. Dus gaat de organisatie door voor de nominatie.

Taskforce innovatie wil een database ontwikkelen waarbij lessons learned over games en crossovers via een soort wikipedia-achtige toepassing te delen op het web.  We worden allemaal uitgenodigd om bijdragen te blijven leveren.
En dat geldt ook voor deze reeks van blogposts: heb je aanvullingen, wijzigingen, betere links en quotes, laat het weten via de commentaren of stuur een mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.