Go play with your tag!

gastredacteur: Wai-Kin Man
Dit is een aanvulling op de post PICNIC 2007 over het gebruik van RFID tags. Zoals ik in de reactie daarop heb aangegeven, zou ik in een nieuwe post foto’s en een filmpje laten zien van de RFID installaties. Mediamatic was verantwoordelijk voor het “Go play with your tag!’ project. De bijbehorende installaties zijn het resultaat zijn van de workshop Mediamatic RFID & Physical Computing Hackers Camp.

Friend-Drink-Station……………… Photo Booth

Friend Drink Station ,,,2friend-drink-sation.JPG,,,photo booth,,2photo-booth-tag.JPG

i-Tea

I-tea ,,,i-tea-tag.JPG,

klik hier (filmpje) om te zien hoe i-Tea werkt. Mediamatic: “In this voyeur-friendly world we want to make people aware about how open one’s life actually is. RFID tags are invading our life rapidly.. Information on everybody is there for the taking”

Go play with your tag laat zien dat er creatieve mogelijkheden zijn met RFID op cultureel en sociaal gebied. Zoals Deborah heeft aangegeven wordt deze technologie ook in het Beeld & Geluid gebruikt. Het lijkt me een interessant middel om RFID toe te passen in musea. M. Knuit heeft hierover uitgebreid geschreven in haar paperRFID in het museum, een constructieve en langdurige ervaring’ Knuit gebruikte de Beeld en Geluid Experience als casus. Hierin gaat ze in op het gebruik van RFID om een museumervaring persoonlijker, interactiever en langduriger te maken. Ook de voor- en nadelen worden besproken.

Nog meer weten over RFID?
De Balie presenteert op 19 en 20 oktober een programma over RFID: Recalling RFID. “Recalling RFID vestigt de aandacht twee dagen lang op deze ‘onzichtbare’ technologie met een publiek seminar, workshops en een smart opera. Het programma brengt uiteenlopende concepties van RFID – technologie en toepassing – samen en probeert vliedende monologen als dialoog te herorganiseren”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.