gratis stoelen voor je collega op KomJeOok

Op 4 oktober (morgen) organiseert Mediamatic Kom je ook? #FAIL in de Zuiderkerk in Amsterdam. De ondertitel “OopsII” zegt al genoeg, aangezien het de 2e keer is dat we tijdens KomJeOok van andermans fouten kunnen leren. De eerst keer was het een daverend succes, misschien wel de meest interessante van deze reeks bijeenkomsten. De aflevering 10 met de titel #fail biedt als vervolg op Kom je ook? 6 Oops uit 2010 een nieuw overzicht van bekende mislukte projecten in kunst en erfgoed.
En er valt veel te leren, dat mag duidelijk zijn. Fouten maken is een onslosmakelijk onderdeel van innoveren, veranderen, ondernemen en daar is de erfgoedsector momenteel druk mee bezig; waarvan akte. En natuurlijk is er de angst om fouten te maken, want zeker in een tijd dat er volop bezuinigd wordt, kunnen fouten ons duur komen te staan. Dan is het helemaal belangrijk lering te trekken uit andermans missers, een gewaarschuwde erfgoedprofessional telt immers voor twee, of misschien zelfs voor drie.
Bedenk dat Erik Schilp van het Nationaal Historisch Museum komt, net als Pim Luiten, de voormalige directeur van het Amsterdams Uitburo en dat beiden gaan vertellen over hun ambitieuze projecten: dat wordt een boeiende bijeenkomst. Misschien dat KomJeOok voor dit soort praktijkervaringen een vaste plek kan inruimen

Doordat het museumcongres in dezelfde week plaatsvindt, zijn er nog stoelen vrij. Daarom krijg je nu het tweede kaartje gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.