Hacking Heritage Talks

Op donderdag 17 september 2015 sluiten Waag Society en Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) het Hacking Heritage-programma van het project Erfgoed & Locatie af met een grote finale voor de erfgoedsector.
Binnen Erfgoed en Locatie zijn er verschillende werkende applicaties ontwikkeld, zoals de Historische Geocoder en Erfgeoviewer. In de zomer van 2015 mochten erfgoedspecialisten uit heel Nederland alvast aan de slag met deze tools binnen onze data clinics. Daarnaast is er goed gekeken naar de standaardisatie van datasets en aan nieuwe manieren gewerkt om deze data in de ruimte relevant te maken.

Voor deze middag nodigen ze de hele sector uit voor een inspirerende bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst onderzoeken ze hoe technologie de erfgoedsector vooruit kan helpen. Ook niet-specialisten en geïnteresseerden uit andere branches zijn welkom.

In de talks kijken Ze terug op de rijke ervaringen die het onderzoekstraject heeft opgeleverd. Er worden mooie voorbeelden getoond, die binnen het project ontwikkeld zijn en internationale best practices zijn te zien. Zo gaan ze onder andere in gesprek met Ben Vershbow (Director, New York Public Library Labs). Centraal in het programma staan de kansen voor de erfgoedsector: om verhalen te verrijken, om inzicht in de collectie te vergroten en om zo nieuwe doelgroepen aan te spreken.

Gratis toegang na registratie. Voor meer informatie, het volledige programma en registreren klik je naar de website van Waag Society.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.