Join to Create, symposium over crowdsourcing

Voorafgaand aan de Erfgoedarena (zie eerder bericht) vindt ook op 19 januari het symposium, Join to create, plaats dat geheel gewijd is aan Crowdsourcing binnen tentoonstellingen.  De centrale vraag op deze middag is in hoeverre en op welke manier publiek invloed heeft op de inhoud van tentoonstellingen. En bestaan hier al voorbeelden van?

Het symposium wordt georganiseerd door zes derdejaarsstudenten van de bachelor Cultureel erfgoed, als onderdeel van de minor Exhibition Direction. Zij nodigen verschillende externe experts uit om tijdens het symposium te spreken. Ook worden deelnemers betrokken in een vorm van crowdsourcing, waarmee ze direct de proef op de som nemen. Sprekers die al hebben toegezegd zijn: Jim Richardson, managing director van Sumo Design en Jasper Visser, projectmanager nieuwe technologie & media van het Nationaal Historisch Museum.

Meer informatie op jointocreate.nl, waar ook (gratis) aanmelden mogelijk is. Aanvang om 13.30 uur, tot 18.15 met mogelijkheid tot aansluitend diner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.