Koninginnedag ’12 weinig musea wel een app

Vandaag is het Koninginnedag. De dag waarop ik waarschijnlijk zeer vroeg in de ochtend langs kleedjes struin met een overenthousiaste 3 jarige peuter, vaak stil zal staan bij een grabbelton of een kraampje met cake en limonade. Of natuurlijk een ballon opblazend om er vervolgens achteraan te rennen. Voor mij een prima dagbesteding, voor anderen wellicht iets te saai.

Voor hen is de Koninginnedag App ontwikkeld. Met deze app zie je, ook zonder netwerk, waar de Koninginnedagfeesten bezig zijn, hou je het weer in de gaten en weet je of je trein alweer rijdt. Handig na een aantal glazen is de functie “Locate me”: mocht je verdwaald zijn dan vertelt de app waar je bent en wijst je weg. Is dat niet genoeg vermaak, dan kun je binnen diezelfde app ook gebruik maken van een Wilhelmus karaoke, een facebook interface met aangepast icons of feest-located-tweets. 

De Koningin zelf bezoekt vandaag de gemeenten Rhenen en Veenendaal en de voorbereidingen daar hebben zich niet alleen gericht op de usual generale repetities met nep bea. ook de Veenendaalsekrant heeft samen met de NOS en Layar een app ontwikkeld;

“Ads in the newspaper have been enriched with companion videos, and you can even watch videos and view information about the Queen’s planned route through the cities. But the best part? Access to a live video stream of the royal family as they parade through the towns.” (bron: Layar blog)

Dit jaar, gezien de maandag, heb ik weinig museale Koninginnedag activiteiten voor je kunnen vinden. Althans geen extra activiteiten naast de rondleiding zoals in het Haags Historisch, maar uiteraard wel de nodige informatie over de oorsprong en betekenis van de dag, zoals bij innl bijvoorbeeld.

 Eerlijk is eerlijk: het bakkerijk museum te Luyksgestel besteedt wel degelijk extra tijd en aandacht voor vandaag:

“Het bakkerijmuseum hecht veel waarde aan tradities. eentje hiervan is het vieren van Koninginnedag. Dit zal gehouden worden op maandag 30 April. Op deze dag bakt het Bakkerijmuseum weer ovenheerlijk vloerbrood van eigen recept. Als ” nieuw” lekkers die dag verkopen we ook heerlijke muffins en Koninginnekronen . Op deze dag organiseert het bakkerijmuseum voor de jonge bezoeker Oud-Hollandse spelen, hiervoor krijgen ze een stempelkaart en als alles is afgestempeld krijgen ze een snoepzak en een appeltje voor de dorst. Die dag is het museum gratis toegankelijk. Dus als u geïnteresseerd bent in een gezellig bezoekje op die dag aan ons bakkerijmuseum en een interessante rondleiding van onze molenaars Rinus en Henk door beltmolen De Grenswachter, dan zijn wij op 30 April geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op de Kapellerweg bij ons museum is die dag tevens een gezellige Koninginnemarkt.”

Dus wel degelijk voor ieder wat wils, misschien weinig musea, maar toch veel plezier vandaag…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.