Kustkunst, Beaufort04

Het kunstparcours van het Beaufort festival is weer uitgezet. Van 31 maart tot 30 september kun je in 9 kustgemeenten in België genieten van 30 kunstlocaties van diverse kunstenaars. De beelden en installaties variëren van olifantentrek tot caravanrij en zijn zowel op het strand als binnenshuis te bewonderen.

Zo kun je in Nieuwpoort Villa Hurlebise, Albert I-Laan 110 terecht voor ‘The Mumbling House‘ van Nedko Solakov: “In de prachtige Villa Hurlebise in art-nouveaustijl heeft Nedko Solakov tussen het verlaten en vergeten interieur kleine tekeningen en ironische kritieken op maatschappij en kunstwereld aangebracht. Hij gebruikt gelaagde verhalen en summiere, ontwapenende tekeningen en teksten. Zijn kritiek wordt op een zacht humoristische wijze aan de man gebracht”

Voor Magdalena Abakanowicz kun je terecht in Middelkerke-Westende met de hiernaast afgebeelde “twee enorme stalen schedels in de overgangszone tussen duinen en strand in Westende.”

Aan kinderen is ook gedacht. Zo zijn er diverse activiteiten gepland waaronder workshops, speurtochten en is een lesmap ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs die verrassende elementen bevat.

Je kunt beaufort bezoeken met de kusttram of door een busreis te boeken, maar een tripje met de auto kan natuurlijk ook…


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.