Lloyd Time on Mondays lezing:‘The Dutch origins of Manhattan’

Vingboons map of Manhattan, 1664. National Archives, The Hague

Het Centrum voor Internationale Erfgoedactiviteiten (CIE) presenteert op maandag 9 november de derde lezing in de reeks Lloyd Time on Mondays. De lezing, ‘Dutch origins of Manhattan‘, wordt gehouden door Martine Gosselink (hoofd geschiedenis bij het Rijksmuseum). Martine Gosselink is als conservator en auteur breed georiënteerd op het terrein van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Haar specialisme richt zich op beeldcultuur van het overzeese en koloniale verleden.

Projecten op het gebied van internationaal erfgoed zijn er al decennia. Maar de kennis die tijdens zo’n project wordt opgedaan, kwam voorheen nergens samen. Intussen zijn er diverse organisaties en netwerken die zich hiermee bezighouden. Zoals Erfgoed 2.0, waar niet alleen actualiteiten worden besproken, maar ook projecten (zie de LinkedIn groep) en waar erfgoedinstellingen inmiddels ook kunnen aankloppen voor advies en conceptontwikkeling.
Maar dus ook het CIE, dat in 2006 werd opgericht. Ook het CIE geeft advies en begeleiding bij lopende en nieuwe projecten op dit terrein, werkt aan een database van erfgoedactiviteiten, onderhoudt een netwerk van internationale experts, en streeft ernaar het onderwerp ook voor een breder publiek op de kaart te zetten. Daarnaast haakt het CIE aan bij concrete lokale projecten in landen als Australië of Sri Lanka.

Maandag 9 november
Start 20:00
Toegang: gratis
Locatie: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade
Oostelijke Handelskade 34
1019 BN Amsterdam
tel. 020- 5613636
www.lloydhotel.com

Volgende lezing is op 16 november: ‘Selling Manhattan: Dutch Anglo picturing of New Netherland and New
York’ door Frans Blom.

Mede mogelijk gemaakt door: Nieuw Amsterdam Uitgeverij

bron: Heritage Inspiration Concepts groep op Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.