Low budget audiotour?

Als het om iPhone apps gaat, is het download beleid bij mij soms ver te zoeken. Ik ben nieuwsgierig, maar niet gedreven op zoek. Dus wanneer ik toevallig iets tegenkom, probeer ik het eventjes, zoals indertijd met Foursquare. Tot een maand of twee geleden deed ik er weinig mee. Inmiddels moet ik oppassen dat ik mensen in mijn omgeving (twitter) niet lastigval met telkens een update. maar z heb ik wel een competitief element ervaren door dagelijks (of een paar keer per dag) de statistieken te bekijken en te zien of vrienden niet hoger in de ranglijst staan dan ik.
Belangrijker vind ik natuurlijk de mogelijkheden die Foursquare kan bieden voor een erfgoedinstelling. Het is een attractieve manier om voorbijgangers te wijzen op wat je te bieden hebt (zoals ik onlangs merkte toen ik bij het Allard Pierson Museum in de buurt was) en ze bij je uit te nodigen. Dat zou je ook met een reeks locaties kunnen doen en dan heb je al gauw een interessante wandeling. Nog mooier zou zijn als je daar ook geluid en.of muziek aan kunt toevoegen.
Vandaag zag ik dat het moet kunnen met Spotisquare, een Foursquare client die in staat is contact te maken met Spotify playlists in de buurt. Spotify lijkt een klein beetje op iTunes, maar is dan vooral bedoeld om (legaal) muziek te delen. En net als in iTuines kun je er een podcast (of vodcast) in opnemen. Koppel de podcast aan een locatie, zorg dat de diverse locaties (bijvoorbeeld via beschrijvingen en daarin opgenomen verwijzingen) met elkaar verbonden zijn en je hebt een soort audiotour. Het is vast even knutselen en vraagt van de gebruiker wel dat die een en ander op de mobiel geïnstalleerd heeft, maar dan heb je voor ongeveer no-budget een eenvoudige audiotour die bovendien makkelijk te updaten is; en dus ook vaker te doen voor een bezoeker. Nog mooier is als de bezoekers zelf hun muziek, commentaar of verhaal eraan toevoegen…

Mocht je het willen proberen dan hoor ik het graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.