meer en meer augmented reality

Vooruitlopend op aanvullende informatie (sic) over augmented reality op dit weblog, deed ik uit de losse pols nog wat research en kwam zo bij een interessant artikel op crossmedialog terecht. Tot mijn verbazing (en met een beetje schaamrood op de kaken) zag ik dat ik eigenlijk om de zoveel tijd opnieuw over augmented reality begin. Ben ik zo vergeetachtig, of simpelweg nieuwsgierig? Wat is er dan zo bijzonder aan?

Is het eigenlijk de macht der verbeelding, een droom in de realiteit, maar dan veel realistischer dan de droom? Augmented reality zou dan steevast beginnen met de zin: “stel je toch eens voor dat…”. Wat mij betreft de ultieme aanleiding om Augmented Reality in te zetten als belevingsconcept in een museum.
Toch is augmented reality ook gewoon wat een tomtom doet, of hoe straaljager piloten navigeren als ze vliegen (wat in sommige opzichten ook tamelijk absurd is).
Het wordt misschien nog leuker als je augmented reality afzet tegen Alternate Reality Games. Bekijk het filmpje op crossmedialog en laat ons weten wat je er van vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.