Met de Nintendo 3DS door het Louvre

Vandaag werd ik, alleraardigst, door een student van de Reinwardt Academie geattendeerd op de nieuwe samenwerking tussen het Louvre en Nintendo. Het leek haar een mooi voorbeeld om te gebruiken tijdens een van mijn lessen dit laatste blok van het schooljaar. En ik kan uiteraard niet anders dan het met haar eens zijn.

Nintendo en het Louvre hebben, zoals zij zelf ook aangeven, de krachten gebundeld en ontwikkelden een digitale tour door het museum gebruikmakend van de 3DS. Deze week is de tour beschikbaar gekomen. “With this partnership, Nintendo and the Louvre hope that visitors to the museum will be aided with a tool to deepen their knowledge of art culture in a fun and interactive way.”

Wat maakt deze audiotour anders en wat maakt het gebruik van de 3DS van toegevoegde waarde voor het museum? Uiteraard: 3D visualisatie en -animaties van de collectie. Ook een interactieve kaart waarop je jezelf binnen het museum kunt lokaliseren (en volgen) komt op een 3DS net iets beter uit de verf dan op je iPhone. Daarbij  beschikt de Nintendo 3DS over twee schermen, waarbij het bovenste scherm gebruik maakt van de 3D-capaciteiten en het onderste scherm informatie biedt met een makkelijk te bedienen touchscreen.

Momenteel zijn alleen de topstukken in de tour verwerkt, maar voor de nabije toekomst staat een heuse familieroute op de agenda, waarbij het zelfs aan een kidsquiz en games niet zal ontbreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.