Museums and the Web 2011

Het voorjaar brengt weer diverse verfrissende mogelijkheden om kennis bij te spijkeren, op de hoogte te blijven, nieuwe contacten te leggen of je netwerk weer eens op een andere manier te onderhouden: de congressen, conferenties, seminars en alles wat daar op lijkt staan weer voor de deur! Aangezien er steeds meer aanbod is op het gebied van Erfgoed in combinatie met (online) media, innovatie of gerelateerde onderwerpen zullen we daar op Erfgoed 2.0 de komende tijd weer even extra aandacht aan besteden. Houd je agenda dus in de aanslag.

Uiteraard trappen we de reeks af met de moeder van de conferenties, als we het hebben over erfgoed in het digitale domein, Museums and the Web 2011 (MW2011).  Van 6 – 9 april is het weer smikkelen en smullen van workshops,  sessies, demonstraties, exhibits, recepties, tours en uiteraard het lekkere ontbijtje… Dit maal (alweer de 15de MW conferentie) zul je af moeten reizen naar Philadelphia.

Voor wie nog niet bekend is met MW:  “Museums and the Web is an annual conference exploring the social, cultural, design, technological, economic, and organizational issues of culture, science and heritage on-line. Taking an international perspective, MW reviews and analyzes the issues and impacts of networked cultural, natural and scientific heritage – wherever the network may reach.”

Inmiddels hebben we al van aardig wat mensen uit ons netwerk gehoord dat ze aanwezig zijn. Dus ook dit jaar, zoals in het verleden al vaker het geval was, is Nederland goed vertegenwoordigd. Niet alleen met sprekers, maar ook met bezoekers. Zelf zijn we, net als vorig jaar, ook weer van de partij. Vanaf 5 april neemt  Theo Meereboer je mee naar Philly en helpt je de ontwikkelingen volgen. Hij zal gedurende de week de nodige verslaglegging van het congres via Erfgoed 2.0 verzorgen. Herkenbaar aan #MW2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.