The future of museum mediation and education in a digital world

© Sol LeWitt, Wall Drawing – SABAM – Foto: Cis Van Nijverseel – M Leuven 2012

Op woensdag 10 oktober 2012 organiseert M – Museum Leuven, in samenwerking met BAM, FARO en IBBT-SMIT (Vrije Universiteit Brussel), een conferentie over de toekomst van public relations en ‘mediation’ in musea in een digitale wereld onder de titel ‘Museum Mediation in Transition‘ The future of museum mediation and education in a digital world. Namens Stichting E30 en de reinwardt Academie zijn wij daarbij aanwezig om een werkgroep / tafel te leiden over narrativiteit onder de titel ‘Tales of treasures, time and trespassers‘ (het congres is engelstalig).

Er is een enorm (potentieel) publiek voor erfgoed en beeldende kunst. Voor een deel is dat te wijten aan de inspanningen binnen musea op gebied van public relations, marketing en communicatie, maar ook dankzij de context van citymarketing, cultureel toerisme, de experience- en de vrijetijdseconomie, waarvan kunst en cultuur tot een component zijn uitgegroeid. Hierover wordt overigens binnen de LinkedIn groep van Ondernemend Erfgoed (subgroep van Erfgoed 2.0) ook druk gediscussieerd.
De relatie tussen de professionals in erfgoed- en kunstinstellingen en het publiek is intussen drastisch veranderd in een meer actieve en persoonlijk betrokken relatie in een sociaal netwerk omgeving. Betekenis is niet langer een zaak van alleen kunstkenners, maar wordt nu beschouwd als een wederzijdse dynamiek, waarbij een dialoog kan worden opgezet met een actief deelnemende publiek. Wat dat betekent voor de narrativiteit, storytelling, de bemiddelende rol van een museum, de implicaties van digitale en mobiele  media daarbij en nog meer aanverwante zaken worden besproken tijdens het congres Museum Mediation in Transition.


Conferentie ‘Museum Mediation in Transition’
The future of museum mediation and education in a digital world
Woensdag
 10 Oktober 2012 in M – Museum Leuven
Informatie en Registratie: www.mediationintransition.be

beperkt aantal plaatsen, registreren voor 28 september a.s., prijs €80,- (inclusief koffie/thee, lunch, receptie)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.