Museumn8 zet jongeren aan het bloggen

n8-printOp 7 november 2009 vindt de 10de editie van de museumnacht te Amsterdam plaats. Op zaterdagavond openen 42 musea in Amsterdam de deuren van 19.00 tot 02.00 uur. Zij bieden een programma met muziek, film, performance en uiteraard erfgoed. De organisatie van de museumnacht, n8, viert dit jubileumjaar met extra projecten.

Zo is er ‘de n8 trakteert’ waarbij, in samenwerking met jongerencentra uit amsterdamse stadsdelen, 800 (!) jongeren zijn uitgenodigd om verslag te doen en hun ervaringen te delen op n8.nl via blogs, video en foto’s. Het betreft specifiek de jongeren die de museumnacht nog niet eerder bezocht hebben.

Een ander project dat ingezet wordt is ‘ Hyves live’. Dit jaar voor het eerst kunnen bezoekers de museumnacht  live volgen en reacties achterlaten op Hyves. Op 17 verschillende locaties hangen schermen met een live stream van foto’s en WieWatWaar updates van bezoekers. Waar is het leuk en wat mogen je vrienden niet missen tijdens de museumnacht? Bezoekers die ‘n8’ in hun WieWatWaar update plaatsen, verschijnen vanzelf op de schermen.

Het is de kleinschaligheid van deze insteek die de twee genoemde projecten tot grootse resultaten kunnen doen leiden. Simpel, maar juist daardoor extra doeltreffend. N8 weet hiermee haar doelgroep uitstekend te bereiken en biedt jongeren ruimte volwaardig te kunnen participeren in het evenement. Kunnen erfgoedinstellingen niet vanuit dezelfde gedachte te werk gaan bij (tijdelijke) tentoonstellingen voor deze doelgroep?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.