Museumnacht in Tweede Kamer

Mix it, don’t miss it is het thema van de museumnacht te Den Haag op 4 september aanstaande.

“Na het succes van de Museumnacht in Amsterdam en Rotterdam, kan de Haagse Museumnacht niet uitblijven. De hofstad telt talrijke interessante musea en vele kunst- en cultuur liefhebbers. Dit geeft reden tot flink uitpakken: cultuur gaat in de mix met meer dan 20 deelnemers waaronder musea en galeries, maar ook de Koninklijke Bibliotheek, Tweede Kamer, Pulchri en Stroom doen mee. Iedereen opent de deuren vanaf 19:30 uur en is tot diep in de nacht geopend. Op elke plek is een uniek programma te zien en te horen dat past bij het thema van de nacht: Mix it, don’t miss it.

Enkele hoogtepunten: Escher in het Paleis organiseert aan het Lange Voorhout een Bal Masqué, waarbij licht en donker de hoofdrol spelen. Het Museum voor Communicatie staat in het teken van glamourous Hollywood waar acteertalent wordt getraind en ontdekt. Op de gevel van het Gemeentemuseum kun je genieten van een openluchtbioscoop en in het Letterkundig Museum en de Koninklijke Bibliotheek vindt een heus literair festival plaats. Naast toonaangevende nightwriters zijn er onder andere tenenlezers en een twitterfontijn aanwezig. Het Muzee Scheveningen organiseert nachtgolfsurfen en Museum de Gevangenpoort houdt een fakkeltocht in het schemerduister, waarbij het bloedige verleden van dit pand wordt blootgelegd. Het zeer uiteenlopende programma heeft voor ieder wat wils.

Een passe-partout koop je voor €10,- bij de deelnemende instellingen of voor € 11,50 via de website. Op de avond zelf kost een passe-partout €12,50. Let op: op = op!
Met een passe-partout heb je toegang tot alle deelnemende instellingen, is het vervoer tijdens de Museumnacht gratis en is de afterparty in het Paard ook nog eens kosteloos toegankelijk.”
(bron: museumnachtdenhaag.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.