Museums and the web 2010

Van 13 t/m 17 april vind in Denver, Colorado, de internationale conferentie over online cultureel erfgoed: Museums and the Web 2010 plaats. Lezingen en bijeenkomsten met intrigerende titels als Hiding our Collections in Plain Site: Interface Strategies for “Findability” (Nate Solas, Walker Art Center) en Annotators and Agents in a Web-based Collaboratory around Cartographical Collections in Cultural Heritage Institutions (Universiteit van Utrecht en de KNAW) wisselen elkaar af. Zoals gebruikelijk zal ook de ‘best of the web’ verkiezing gehouden worden; op de lijst met nominaties zijn bekenden te vinden als artbabble en de Qi-game van het Tropenmuseum junior.
Het volledige programma (pdf) is via de website van Museums and the web te downloaden.

Zoals gebruikelijk zullen er heel wat Nederlanders aanwezig zijn en/of acte de presence geven. Vanuit de Reinwardt Academie zal Simone Stoltz aanwezig zijn en op Erfgoed 2.0 verslag doen van de conferentie.
Erfgoed 2.0 wil dit weblog ook graag ter beschikking stellen van andere aanwezigen die verslag willen uitbrengen, of informatie, ervaring en meningen willen delen. Neem dan contact op met Simone of door te reageren op deze blogpost.
Je kunt Museums and the web zelf ook volgen op twitter. Waarschijnlijk wordt de gebruikte hashtag #mw2010; mocht iemand weten dat dit anders is, dan horen we het graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.