museumtours.nu

In het kader van de Subsidieregeling Innovatie Cultuuruitingen van het Ministerie van OCW werd eind vorig jaar subsidie verstrekt voor de ontwikkeling van Museumtours; “een museale innovatie waarbij tentoonstellingen en vaste presentaties van musea digitaal toegankelijk worden” . Het proces rond de ontwikkeling van Museumtours wordt vanaf heden via een website inzichtelijk gemaakt.

Eén van de doelen van deze pilot is de opgedane kennis en ervaringen tijdens het maakproces en de evaluatie achteraf met de museumsector te delen. Museumtour wordt ontwikkeld met steun van de subsidieregeling innovatie cultuuruitingen van het Ministerie van OCW (organisatie en selectie: Senter Novem). 

Aan Museumtour werken mee:
• Het Muiderslot
• Het Princessehof
• Amsterdams Historisch Museum
• 3D1H (Promuse & Wehman en TiMe)
• FanU, venues and more
• Louter
• Vereniging van Rijksgesubsidieerde Musea

Dit jaar worden drie pilotprojecten ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van Quiksee Studio “..ooit ontwikkeld voor de medische wereld en veel toegepast in de makelaardij. Hiermee worden verschillende mogelijkheden van 360° opnametechnieken en interactieve software toegepast op filmopnames in de drie musea. Daarna worden verschillende iconen in het filmmateriaal verwerkt. Deze bieden toegang tot allerlei vormen van informatie in woord en beeld, links naar andere informatiebronnen en -sites. De mogelijkheden zijn enorm. Ze ontstijgen de fysieke en organisatorische beperkingen van de werkelijke presentatie.”
De website is nog niet geheel gereed, maar geeft al wel een indruk van de doelstellingen. Ook op Erfgoed 2.0 zullen we de ontwikkelingen blijven volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.