Nico Halbertsma

Vandaag nemen we voorgoed afscheid van Nico Halbertsma, onze collega docent, mede-bestuurslid en dierbare vriend. Nico is op 11 december overleden. Het bericht van zijn overlijden heeft ons overvallen en enorm verdrietig gemaakt. Het is alsof plotseling een van de kleuren uit de wereld verdwenen is.

We wensen zijn familie en alle naasten heel veel sterkte met het verlies.

Nico is voor ons een ongeëvenaarde inspiratiebron geweest, een mens om te beleven. Iemand die altijd naar je wilde luisteren, die met je mee wilde denken, die pal stond voor de mening die hij onderschreef, die kritisch en vol mededogen het beste uit de mensen om hem heen wilde halen, die passie, creativiteit en humor koppelde aan een enorme schat aan kennis en ervaring. Iemand ook die zichzelf en daarmee zijn omgeving bleef vernieuwen; Nico bleef altijd nieuwsgierig.

Hij werd niet alleen in Nederland, maar wereldwijd zeer gewaardeerd en heeft veel betekend voor de toekomst van het erfgoedveld.
Daarom ook waren we zo trots en blij dat hij bestuurslid wilde zijn van stichting E30 en mede vorm wilde geven aan alle plannen en activiteiten waarin hij vanaf het begin een belangrijke rol speelde.

Nico, we zullen je verschrikkelijk missen. Je zal voortaan prominent in onze gedachten aanwezig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.