nieuwe auteur / redacteur op Erfgoed2.0!

Sinds vandaag mogen we een nieuwe redacteur en auteur bij erfgoed2.0 verwelkomen: Simone Stoltz. simone-stoltz.jpgIk ben erg blij dat zij, met haar uitgebreide kennis van zowel erfgoed als e-cultuur een substantiële bijdrage wil gaan leveren aan dit weblog.
Simone werkte tot medio 2008 als adviseur eCultuur bij Cultureel Erfgoed Noord-Holland (inmiddels freelance adviseur informatie- en collectiemanagement) en als docent informatiemanagement bij de Reinwardt Academie. Zij adviseert erfgoedinstellingen op het gebied van toegankelijk maken van erfgoed, o.a. automatisering, digitalisering en conceptontwikkeling binnen e-Cultuur. Als projectleider MusIP Amsterdam hield zij zich bezig met de ontsluiting en toegankelijkheid van (landelijke) deelcollecties en de mogelijke groei (of verdieping) hierin. Zij nam/neemt deel in diverse stuurgroepen en landelijke overlegorganen, van onder andere het Instituut Collectie Nederland en het Landelijk Contact van Museumconsulenten. Kortom, de aangewezen persoon om aan erfgoed 2.0 de nodige expertise en netwerken toe te voegen.

Eerder plaatste ik al een verhelderende reactie van haar als nieuw bericht op erfgoed 2.0. Nu zullen er dus meer bijdragen op het gebied van e-Cultuur, erfgoed, collectiebeheer, musea, e.d. van haar te verwachten zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.