Nu.nl komt met beeldbank

Weer een nieuwe beeldbank in Nederland! Nu.nl heeft in samenwerking met de BankGiroloterij een nieuwe beeldbank opgericht. De Beeldbank, onder de naam NUenToen, toont diverse beelden die samen het (nieuws)verleden van Nederland in kaart brengen.
Het beeldmateriaal is afkomstig uit diverse Nederlandse musea, waaronder

het Joods Historisch Museum, het Spaarnestad Photo, het Rijksmuseum en Vereniging Hendrick de Keyser. Een belangrijk uitgansgpunt op deze beeldbank is de door de opdrichters zelf nadrukkelijk gewenste deelname van wat zij noemen ‘de Nederlander’. Wij worden opgeroepen onze afbeeldingen van zolder te halen en deze gedigitaliseerd aan te leveren voor plaatsing op de beeldbank, zodat gebruikers hierin kunnen zoeken op jaartal en/of kunnen sorteren op datum en alfabet.

Leuk item op de beeldbank: een overzicht van “de meest geklikte” foto’s…

Joris van Lierop, uitgever van NU.nl, over de beeldbank: “NU.nl brengt elke dag het laatste nieuws. We vinden het interessant om naast het nieuws van vandaag ook het nieuws van vroeger in beeld te brengen. Veel nieuws van nu was immers ook nieuws in het verleden zoals de aanbouw van een metrolijn in Amsterdam of het spelen van een WK voetbal. Met NUentoen.nl voegen we op die manier een nieuwe dimensie toe aan het nieuws van NU.nl. Op NUfoto.nl sturen gebruikers ook al eigen ooggetuigenverslagen toe. We willen deze samenwerking met onze lezers ook doortrekken naar het verleden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.