Oktober Kennismaand voor de 25ste keer

Deze maand is het weer oktober kennismaand, ditmaal voor de 25ste keer. Oktober kennismaand is een initiatief van Nationaal Centrum voor Wetenschap en Techniek. Thema is dit keer ‘Leve(n) de variatie!’, wat aansluit aan bij een groter thema. 2010 is namelijk het jaar van de biodiversiteit. Biodiversiteit staat voor de grote verscheidenheid aan leven op aarde.

“Oktober Kennismaand biedt bezoekers gedurende een hele maand een kijkje in de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Talloze (onderzoeks)instellingen, bedrijven, universiteiten, science centra en sterrenwachten openen gedurende de maand hun deuren. De wereld om ons heen wordt steeds complexer door nieuwe technologieën en wetenschappelijke ontdekkingen. Oktober Kennismaand maakt die informatie toegankelijker. En komt zo dichterbij de belevingswereld van de Nederlandse bevolking.” Aldus de organisatie.

Maar liefst 800 activiteiten worden aangeboden door 150 instellingen door heel Nederland. Traditioneel is een groot deel van het programma speciaal voor jongeren in en rondom de herfstvakantie. Denk hierbij onder meer aan proefjes, workshops, rondleidingen, excursies, lezingen, debatten en experimenten. Via de website kun je een keuze maken voor de juiste activiteit voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.