Opleiding Communitymanagement bij Erfgoed 2.0

Erfgoed 2.0 introduceert de eerste “Opleiding Communitymanagement” voor erfgoedprofessionals van Nederland.

Steeds meer erfgoedinstellingen krijgen te maken met sociale media en moeten zich dan niet alleen buigen over het waarom en hoe deze media in te zetten, maar ook over de vraag wie dat gaat doen. Op welke manier kunnen de kwaliteit en continuïteit gewaarborgd worden? Hoe speel je in op actualiteiten, waarop baseer je de keuze voor een type weblog of community software? Hoe reageer je op uiteenlopende reacties? Kun je zorgen voor een crossmediale strategie en een onderscheidende positie? Hoe verbind je collectiebeheer, educatie, publieksbegeleiding en marketing en vooral: hoe stel je de bezoeker centraal?

Wie een dialoog wil met bezoekers en andere belanghebbenden    -om meer bezoekers te trekken, meer betrokkenheid te genereren, feedback te krijgen en meer- kan niet simpelweg een weblog of een twitteraccount beginnen in de hoop op respons en volgers. Immers: interactie = redactie.
Hoe je hierop beleid maakt, uitvoert en onderhoudt is voor veel organisaties nog een onopgeloste  kwestie. Organisaties geven zelf aan dat er behoefte is aan scholing op dit gebied.

De “Opleiding Communitymanagement” is opgebouwd uit meerdere modulen waarbij onder andere onderwerpen als Communicatie, Ideeontwikkeling, Publieksparticipatie, Sociale Media, Redactie maar ook Techniek en Projectmanagement uitgebreid aan bod komen. De opleiding is niet alleen bedoeld voor alumni of ‘carriereswitchers’ maar zeker ook voor professionals die momenteel al werkzaam zijn binnen een erfgoedinstelling (en er taken bij gaan krijgen). Specifiek voor hen wordt de opleiding in de avonduren aangeboden. De opleiding bestaat uit 16 lesweken en start bij voldoende inschrijvingen in de tweede week van september 2010.

Momenteel werken we hard aan de opleidingsbrochure die we in juni verwachten klaar te hebben. Ben je geïnteresseerd in de opleiding en wil je graag (vrijblijvend) de brochure ontvangen, geef dat dan nu alvast aan via het formulier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.