Orientalis heropent

Vandaag heeft Prinses Maxima de eer om het museumpark Orientalis in Nijmegen te heropenen. Na het rumoer van het vertrek van de laatste directie gaat het museum vanaf vandaag weer vers van start en met nieuwe blik. De komen vijf jaar zal zij zich onplooien tot “een eigentijds themapark voor de vijf wereldreligies en spiritualiteit.” Uiteraard hoort daar ook een nieuwbakken bedrijfsplan bij, ditmaal onder de titel zinvol beleven.

“Het bedrijfsplan heeft de oude historische kern van de Heilig Land Stichting als basis. Restauratie van de kern en herstel van de verbinding van Begraaf- en Gedenkpark met het museumpark; een eigen plek voor de Oosterse religies en de nieuwe spiritualiteit; aantrekkelijke en beter toegankelijke publieksfaciliteiten; nieuwe parkeergelegenheid, een multifunctioneel entreegebouw, goede routing, een milieuvriendelijk vervoerssysteem, moderne horeca en evenementenlocaties” aldus de organisatie.

In 2011 is Museumpark Orientalis slechts beperkt open in verband met de restauratie- en renovatiewerkzaamheden. Het museum biedt het publiek echter wél de kans om de restauratie te volgen. Van 25 juni tot en met 30 oktober is het museum in de weekenden geopend. Op 25 en 26 juni vindt het Zomerfestival plaats ter gelegenheid van de opening van het gerenoveerde Arabisch dorp. Dit is tevens de start van het zomerseizoen. De volledige heropening van het park staat gepland voor 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.