over Platforms 2.0 bij Salon de Muséologie

Op donderdag 4 maart 2009 organiseert Salon de Muséologie een voorjaarssalon onder de titel ‘Platforms 2.0, wat moet je er wel/niet mee?’ Ditmaal op een nieuwe locatie: DUINTJER CS | 7e etage, Vijzelstraat 72. Sprekers tijdens de Salon zijn Luc van Poelje (newmarcom) over MuseumMarketing.org, Wilbert Helmus (voorzitter SIMIN) over de Spectrum Ning en Theo Meereboer over Erfgoed 2.0 en de Collectiewijzer.

Salon de Muséologie is een informele bijeenkomst van vakgenoten en deskundigen op verschillende gebieden in een informele setting. Kennisuitwisseling en meningsvorming vormen daarbij een bron van inspiratie. Ook in de erfgoedsector zijn de laatste jaren steeds meer initiatieven op dit gebied ontstaan. De Salon vroeg zich af: Wat hebben we aan deze web 2.0 fora, wat kunnen we met al die platforms en wat doen we er daadwerkelijk mee? Speelt de sector voldoende in op deze ontwikkelingen? Met de gedachte dat veel vakgenoten inmiddels aanwezig zijn op Linkedin, Facebook, Twitter, Ning en meer, dient zich de vraag aan wat we daar met z’n allen doen. Draagt dit bij aan de beoogde kennisuitwisseling? Innoveren we hierdoor sneller? Voegt dit alles waarde toe aan de erfgoedsector?
De sprekers Wilbert Helmus, Theo Meereboer en Luc van Poelje zullen alle drie vanuit hun eigen initiatief en ervaring hun visie op dit vraagstuk toelichten. Waarna onder begeleiding van Max Meijer en Natasja Wehman de discussie wordt aangaan.

Salon de Muséologie
donderdag 4 maart 2009, 20:00 uur
DUINTJER CS | 7e etage, Vijzelstraat 72

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.