Personeel te duur? Huur een stagiair, kost bijna niks

De meeste erfgoedinstellingen moeten bezuinigen. Sommigen zelfs zodanig, dat ze (te) veel mensen moeten ontslaan. Het Tropenmuseum heeft bijna de helft van het personeel naar huis moeten sturen. Toch moet het werk gedaan worden. Door wie dan? Welke keuze heeft een erfgoedinstelling en op grond waarvan kan je zo’n keuze maken?
Het viel mij op dat ik steeds vaker ‘vacatures’ zie waarin stagiaires gevraagd worden. Dat is helemaal geen bezwaar. Wat ik wel bedenkelijk vind, is dat het in de vacaturetekst erop lijkt dat deze stagiair de functie van een (voormalige) vaste kracht vervult.
Toen ik een vraag daarover stelde op Twitter, ontstond al gauw een interessante conversatie. Deze heb ik hieronder integraal bijeengevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.