PhDO 10: cultuur, musea en erfgoed

waag-urbanrealitylabOp 17 april 2014 organiseert Waag Society een aflevering van PhDO over onderzoek binnen de cultuur, musea en erfgoedsector in een steeds diverser wordende samenleving. Hierbij staan de projecten RICHES en meSch centraal. Beide projecten onderzoeken de link tussen de praktijk van erfgoed instellingen en de persoonlijke betekenis en ervaring van erfgoed, in de context van identiteitsvorming en sociale cohesie. Ook wordt gezocht naar nieuwe manieren om de verhalen achter erfgoedobjecten te ervaren en zo de beleving van erfgoed te verrijken.

Onderzoekers Merel van der Vaart en Janine Prins, verbonden aan deze projecten, delen hun onderzoeksresultaten en geven inzicht in het onderzoeksproces.

RICHES
Het project RICHES onderzoekt de link tussen de praktijk van erfgoed instellingen en de persoonlijke betekenis en ervaring van erfgoed, in de context van identiteitsvorming en sociale cohesie.

meSch
Het onderzoeksteam binnen MeSch richt zich op het verhaal achter culturele objecten. Het project onderzoekt nieuwe manieren om de verhalen achter erfgoedobjecten te ervaren en zo de beleving van Europees cultureel erfgoed te verrijken.

phdo-loep-waagOver PhDO
PhDO bestaat uit een serie netwerkevenementen: zowel voor personen in de creatieve sector als voor mensen die werkzaam zijn in onderzoek en ontwikkeling. Het netwerk beoogt realistisch inzicht te ontwikkelen in het proces van voorbereiding, de toepassing, het opzetten en uitvoeren van onderzoek in de creatieve sector. Tegelijkertijd is het een podium om onderzoeksresultaten te presenteren aan een relevante doelgroep.

Wanneer:
donderdag, 17 april, 2014 – 16:00 tot 18:00
Waar:
Waag Society, Nieuwmarkt 4, Amsterdam
Deur open om 15.30 uur
Programma van 16.00 tot 18.00 uur
Borrel tot 19.00 uur

Registreer voor PhDO 10: cultuur, musea en erfgoed via http://waag.org/nl/phdo_10

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.